Meest voorkomende hosting problemen
Iedere ondernemer ondervindt weleens problemen met zijn hostingpartij. Het is belangrijk dat hosting problemen direct worden opgelost, want je website en alle bijbehorende data staan op deze hosting. Ook andere belangrijke data zoals klantgegevens en inloggegevens staan op de hosting. Ondervind je problemen met je hosting of hostingpartij? Ik ben er voor je om mee te kijken.
Website ligt er nu uit
Paniek! Je website geeft een foutmelding en is niet meer online. Neem direct contact op met mij en ik kan meteen voor je kijken wat er aan de hand is.
Meestal geeft de foutmelding aan dat er geen verbinding meer is met de database of er is een 500 error foutmelding. Ik zal dan de inloggegevens van de FTP-server nodig hebben en in sommige gevallen ook de inloggegevens van je hostingpartij. Stuur me eerst een berichtje, zodat ik kan uitleggen hoe je deze gegevens veilig naar me toestuurt.
Malware gevonden op je website
Heb je van je hostingpartij een e-mail ontvangen met daarin de mededeling dat er malware is gevonden op je WordPress website? Weet je niet wat je daarmee moet doen? Schrik niet, het is meestal een melding dat de malware is weggehaald. Maar ik wil graag met je meekijken om het probleem verder te onderzoeken. Malware kan namelijk weer terugkomen als de hostingpartij niet de oorzaak van de Malware heeft verwijderd.
Ik kan het probleem onderzoeken en de oorzaak vinden, maar het liefst begin ik met een schone WordPress-omgeving. Ik zet dan een testomgeving op waar dan een nieuwe WordPress-versie op staat en waarop ik alle bijbehorende plugins opnieuw installeer. Dit zorgt ervoor dat ik zeker weet dat er met deze bestanden niet geknoeid is. Vervolgens zet ik alle data en uploads over naar deze testomgeving en reset ik alle wachtwoorden. Hierna moet getest worden of de website nog naar behoren werkt, voordat ik deze overzet naar de live-omgeving.
Website ligt er vaak uit
Als de website er vaak uit ligt, is dat heel vervelend want je kunt net op die momenten een potentiële klant mislopen. Dit is helaas een lastig probleem, omdat het moeilijk is te achterhalen waar het aan ligt.
Het zou kunnen liggen aan de hosting of de website. Bijvoorbeeld, loopt je website tegen de limieten aan van de hosting?
Ik zal dan Uptime Robot op je website aanzetten om te onderzoeken hoe vaak deze eruit ligt. Ook zal ik moeten onderzoeken of het ligt aan de hoeveelheid bezoekers, want als je bijvoorbeeld opeens een piek van 1000 bezoekers tegelijkertijd hebt, zal de website moeite hebben met laden.
Is het moeilijk te zien waar het probleem ligt? Dan zal ik een groter onderzoek moeten uitvoeren. Ik kan de WordPress-installatie bekijken om te inspecteren of de hosting wel voldoet aan de eisen van WordPress en je geïnstalleerde plugins. Als je toevallig weet wat de foutmelding is, dan zou dat helpen bij mijn onderzoek. Sinds WordPress 5.2 zit er namelijk een functionaliteit in die een email stuurt naar de beheerder wanneer er een technische fout optreedt.
Website is gehackt
Worden er op de website gekke teksten getoond die je niet hebt geplaatst? Of worden er vanuit je website phishingmails gestuurd? Als je website gehackt is, vormt dat een serieus probleem, want dit kan heel veel schade aanrichten: de integriteit van je domeinnaam en ook dus je bedrijfsnaam zijn hierdoor beschadigd. Als je op de blacklist wordt gezet kun je ook geen e-mails meer verzenden naar klanten, want deze worden direct in de spamfolder gezet.
Gebruik de blacklist check van MXToolBox om te controleren of je domeinnaam op de blacklist staat. Nadat ik het probleem oplos, moet je een hercontrole aanvragen. Het kan een tijdje duren voordat je domein wordt goedgekeurd en voordat alle e-mailproviders de goedkeuring hebben doorgevoerd. Neem daarom zo snel mogelijk contact op als je website op de blacklist staat.
Langzame hosting
Heb je het gevoel dat je website niet snel is, terwijl je hier wel alles aan gedaan hebt? Dat kan liggen aan de hosting waar je website op staat. Je website wordt namelijk geplaatst op een gedeelde hosting met andere websites (van andere klanten). Deel jij een hosting met andere websites websites die druk bezocht worden, dan kan je dat merken in de snelheid van jouw eigen website.
Ik kan voor je kijken hoe het gesteld is met de snelheid van je website op mijn eigen testomgeving. Ik moet hiervoor een kopie maken van je website en deze testen. Daarna kunnen we samen de gegevens naast elkaar houden om te kijken of je beter kunt overstappen naar een andere hostingpartij.
Slechte beveiliging van je website
Denk je dat de websitebeveiliging niet op orde is? Test hier de beveiliging van je website. Maak je je zorgen? Laat mij dan je website beveiliging controleren!
Ik zal een aantal instellingen in de hosting veranderen voor een betere beveiliging. Deze zal ik ook moeten testen. Daarnaast raad ik aan om de plugin Wordfence Security te installeren op je WordPress-omgeving. Ik kan deze voor je verder configureren.
Dit zorgt ervoor dat er geen gekke dingen op je website worden gedaan, zoals proberen in te loggen of via het contactformulier vreemde commando’s te sturen die toegang bieden tot je website.
Snel je hosting problemen laten oplossen?
Stuur een bericht en ik kan kijken hoe ik jou kan ondersteunen bij je website hosting.