Scripts toevoegen aan je WordPress website

Lukt het niet met het toevoegen van de scripts op je website?

Wil je gebruik maken van een conversiemeting door Google Analytics of Google Tag Manager te plaatsen op je website? Of wil je jouw WordPress website uitbreiden met een extra functionaliteit van een extern partij? Dan moet er een script worden toegevoegd. Heb je dit al geprobeerd en is het niet gelukt? Of lukt het niet met de handleiding van de externe partij? Ik kan je ondersteunen in het toevoegen van scripts aan je WordPress website.

Waarom scripts toevoegen aan je website?

Een script voeg je toe om je website uit te breiden met extra functionaliteiten. Een script kan verschillende doeleinden hebben, zoals:

  • Statistieken, zoals het aantal bezoekers of conversiemetingen
  • Chatfunctionaliteit door middel van Jivochat of Zendesk Chat
  • Cookiemelding om bezoekers te informeren over je cookies
  • Reviews via Feedback Company, TrustPilot, Kiyoh of Klantenvertellen
  • Boekingsmodule om je ruimte te verhuren
  • Reserveringsmodule om afspraken met jou in te plannen

Het maakt niet uit wat voor script het is of voor welke functionaliteit, scripts van externe partijen kunnen altijd worden geplaatst op je website. 

Scripts van externe partijen toevoegen
Scripts toevoegen aan je WordPress website

Op welke plek moet je een script toevoegen op je website?

Het is afhankelijk van de functionaliteit van de script en wat de extern partij aanbeveelt. Een script kan namelijk op drie plekken worden toegevoegd aan je website:

  1. Header
    Dit is de ruimte waarin scripts worden geladen, voordat de rest van de pagina wordt geladen. Dit zijn meestal scripts die de content van je website aanpassen, maar ook analytische scripts worden geplaatst in de header.
  2. Body
    Dit is de ruimte waarin je content (teksten en afbeeldingen) ook staan. Dit zorgt ervoor dat de script tegelijkertijd wordt geladen. Om bijvoorbeeld Google Tag Manager toe te voegen, moet hierin een stukje code worden geplaatst.
  3. Footer
    Dit is de ruimte die als laatste van de pagina wordt geladen. Deze scripts hebben niet zoveel prioriteit om als eerste te laden, vandaar dat deze in de footer worden geplaatst. Denk bijvoorbeeld aan een chatfunctionaliteit, deze heeft niet zoveel prioriteit dus kan prima later op de pagina worden geladen.

Ik zal de script correct plaatsen op je website volgens de handleiding van de externe partij.

Problemen met het plaatsen van scripts?

Een script of extra functionaliteit kan niet juist werken als deze niet goed is geplaatst op je website. De locatie van de script kan hierop invloed hebben, maar het kan ook zijn dat je nieuwe script niet goed samenwerkt met andere scripts die reeds op je website draaien.  Controleer ook of je de cache van je website geleegd hebt, anders krijgen je bezoekers nog de oude versie van je website te zien. Mocht het niet lukken met het plaatsen van de scripts, dan kan ik met je meekijken om te zien wat het probleem is en het snel voor je oplossen.

Kan ik je ondersteunen met scripts toevoegen?

Stuur een bericht en ik kan direct kijken hoe ik jou technisch kan ondersteunen bij je website.