WordPress thema aanpassen

WordPress thema aanpassen door een WordPress specialist

WordPress thema wijzigen

Wil je jouw website aanpassen en moet hiervoor ook de code worden aangepast? Heb je een WordPress thema gekocht en wil je deze aanpassen? Of misschien heb je geen contact meer met de ontwikkelaar die jouw thema gebouwd heeft? Geen probleem, ik vertel je hieronder hoe ik je kan ondersteunen bij je WordPress thema aanpassen.

Content aanpassen van een gekocht WordPress thema

Wil je een stukje tekst of afbeelding aanpassen of wil je een pagina anders indelen en lukt dit niet? Ik kan een kijkje nemen in jouw WordPressomgeving en de aanpassingen voor je doorvoeren! 

Gekochte thema’s hebben namelijk vaak een bekende page builder ingebouwd. Op dit moment heb ik goede ervaring met Divi, Elementor, Oxygen en Gutenberg (de standaard WordPress page builder). Maar ook met voor mij nieuwe page builders weet ik wel raad; ik heb snel door hoe een thema of page builder werkt en kan er gemakkelijk mijn weg in vinden. 

Content aanpassen van een gekocht WordPress thema
Gekocht WordPress thema aanpassen

Code aanpassen van een gekocht WordPress thema via een child thema

Veel gekochte thema’s van bijvoorbeeld ThemeForest zijn veelzijdig en moeten een brede markt aantrekken. Vaak zitten er hele mooie elementen en animaties in het thema gebouwd. Maar past je gekochte thema desondanks niet goed genoeg bij je onderneming? Of wil je je onderscheiden als bedrijf tegenover de rest? Dan wil je de code van het WordPress thema aanpassen.

Aanpassingen doe je via een zogeheten child thema. Een child thema is een thema die het parent thema (het gekochte thema) uitbreidt. In het child thema kunnen alle aanpassingen in de code gedaan worden, zodat het parent thema origineel blijft. Dit heeft de volgende voordelen:

  • Het gekocht thema blijft onaangepast en kan worden geupdated door de originele ontwikkelaar;
  • Je kunt deze aanpassingen altijd nog terugzetten en teruggaan naar het originele thema.

Dus je bent niet gelimiteerd aan het thema dat je gekocht hebt. Stuur mij een berichtje en ik kan kijken wat ik voor je kan aanpassen!

Een oud WordPress thema veranderen van een andere ontwikkelaar

Heb je al een langere tijd een WordPress website, dan kan het zijn dat het thema verouderd is. Het kan dan voorkomen dat je geen contact meer hebt met de oorspronkelijke ontwikkelaar. Ik stel dan voor om eerst een testomgeving op te zetten, zodat ik goed kan onderzoeken of de wijzigingen wel mogelijk zijn. Hierop zullen dan ook meteen de aanpassingen op gedaan en getest worden, zodat de bezoekers geen vreemde dingen zien tijdens het ontwikkelen. Na het testen kunnen de wijzigingen dan direct overgezet worden naar de live omgeving voor een soepele overgang.

Direct hulp nodig met het aanpassen van je WordPress thema?

Ik ben benieuwd naar de aanpassingen die gedaan moeten worden. Stuur een bericht en ik kan direct kijken hoe ik jou technisch kan ondersteunen bij je website.