WordPress website overzetten
Heb je een andere hostingpartij gevonden waar je je website op wilt laten draaien? Dit kan meerdere voordelen hebben, zoals lagere kosten of een hogere snelheid van je website. Ik heb tig websites verhuisd voor klanten die een mooie aanbieding zagen of geen goede ervaring hadden bij hun oude hostingpartij. Wat de reden ook is, je moet hierdoor de WordPress website verhuizen van de oude hostingpartij naar een nieuwe hostingpartij. Ik ben er voor je om je te assisteren tijdens deze verhuizing.
Website verhuizen niet gelukt?
Is er tijdens het verhuizen van je website iets niet goed gegaan? Is je website nu offline? Of werken gedeeltes van je website niet meer? Neem dan direct contact op met mij, zodat ik met je mee kan kijken. Vaak zijn het kleine aanpassingen waar je overheen kijkt en daar heb ik meer ervaring mee.
WordPress website verhuizen naar een andere hosting, hoe doe ik dat?
De verhuizing doe ik in een aantal stappen en hiermee zorg ik ervoor dat er weinig tot geen downtime zal zijn.
Stap 1. Kopie maken van de website
Ik zal eerst een kopie of backup van de website maken zodat ik dit al op mijn computer heb staan.
Dit zorgt ervoor dat wat er ook gebeurd, ik altijd een backup klaar heb staan. Zo kan ik sneller de website overzetten naar de nieuwe hostingpartij.
Stap 2. Hostingpakket aanschaffen
Er moeten een domeinnaam en hostingpakket bij de nieuwe hostingpartij worden aangeschaft. Hiervoor heb je de verhuiscode nodig, omdat de domeinnaam nog geregistreerd staat bij de oude hostingpartij. Maar voor nu vullen we dan een foutieve verhuiscode in, zodat de verhuizing mislukt. Dit geeft ons de mogelijkheid om het nieuwe hostingpakket voor te bereiden en dit zal de downtime verminderen.
Stap 3. Website overzetten naar nieuwe hosting
Na de aanschaf zal ik op het nieuwe hostingpakket de website klaarzetten met de backup van stap 1.
Stap 4. Verhuiscode aanvragen
Een verhuiscode van de domeinnaam moet worden aangevraagd bij de oude hostingpartij. Deze zou je vervolgens per mail moeten ontvangen.
Stap 5. Wachten op domeinnaam verhuizing
Wanneer de domeinnaam is overgezet naar de nieuwe hostingpartij, is je WordPress website verhuisd en live! Er kunnen nog enige problemen voorkomen wegens DNS-cache. DNS-cache is vanuit de provider. De provider slaat informatie (zoals een IP-adres) op over de domeinnaam, dus dan kan het zijn dat sommige bezoekers tijdelijk nog de website van de oude hostingpartij te zien krijgen. Na een tijdje zal dit probleem zich vanzelf oplossen.
Stap 6. Testen testen testen
Stap 6. Hierna moeten we nog alles goed doorlopen en testen én goed opletten of zaken zoals contactformulieren nog juist werken.
De oude hostingpartij kan nu worden opgezegd.
Downtime tijdens het website verhuizen?
Helaas moet ik erbij vertellen dat enige downtime tijdens een verhuizing erbij hoort. Graag leg ik uit waar deze downtime vandaan komt. Je domeinnaam moet namelijk van domeinregistrar verhuizen. Als je op het nieuwe hostingpakket niet vóór de domeinverhuizing de website kan klaarzetten, dan doet je website het nog niet direct zodra deze overgaat. Na de domeinverhuizing moet daarom snel de website worden overgezet; klanten zien dit ook. Helaas weten we niet wanneer deze domeinverhuizing precies zal plaatsvinden. Daarom is het moeilijk om in te schatten hoe lang de website down zal zijn.
Ik zal alles eraan doen om deze downtime te verminderen. Met mijn stappenplan en voorbereidingen zullen er geen verrassingen naar voren komen.
Oude WordPress website vervangen met een nieuwe website
Heb je een nieuwe website op een andere locatie gemaakt (of laten maken) en moet deze op de plek komen van de oude website? Ook dan moet er een soort van verhuizing plaatsvinden.
Ik zal eerst een backup maken van de oude website, mocht je deze nog op een andere plek willen bewaren, zoals op een testomgeving. Daarna verplaats ik de nieuwe website naar de juiste plek en zorg er ook voor dat alle url’s kloppen via een zoek-en-vervang actie. Vervolgens test ik alle pagina’s en formulieren goed door, zodat alles goed functioneert en ook alle linkjes goed werken. Het liefst doe ik een website verhuizing daarom vroeg in de ochtend, zodat je bezoekersaantallen nog laag zijn en ik genoeg tijd heb om alle problemen direct op te lossen.
Direct hulp nodig met het verhuizen van je website?
Stuur een bericht en ik kan direct kijken hoe ik jou technisch kan ondersteunen bij je WordPress website verhuizen naar een andere hosting. Of neem contact op voor meer informatie.