Website snelheid optimalisatie

Is dit nou nog steeds belangrijk?

De snelheid van je website is in 2020 nog steeds erg belangrijk. Bezoekers zijn snelle laadtijden gewend van andere websites en willen snel vinden waarnaar ze op zoek zijn. Met mijn website snelheid optimalisatie verbeter ik de laadtijd van je website en zorg ik dat deze sneller werkt voor je bezoekers!

Voor je bezoekers

Bezoekers hebben een bepaalde verwachting omtrent de snelheid van websites. Ze zijn andere populaire websites gewend die tot in de puntjes geoptimaliseerd zijn. Bezoekers komen vanuit Google (wat ook een snelle site is) op jouw website terecht en willen graag diezelfde ervaring krijgen.

Een slechte beoordeling in Google PageSpeed kan je dus potentiële klanten kosten omdat bezoekers eerder afhaken wanneer je website een laadtijd heeft van 3 seconden of meer.

Voor de zoekmachines

Google is gaan inspelen op laadtijden en beoordeelt je website met hun PageSpeed Insights Tool. Google wilt snelle websites in hun zoekmachine aanbieden aan haar bezoekers, omdat dat de bezoekers blij maakt. Een blije bezoeker staat gelijk aan een blije gebruiker van de zoekmachine. En dat is dus erg belangrijk voor Google.

Een slechte beoordeling in PageSpeed kan je dus potentiële klanten kosten doordat Google je website minder hoog positioneert.

Symptomen van een trage, niet-geoptimaliseerde website

Een website wordt gezien als traag wanneer de website er meer dan drie seconden over doet om volledig te laden. Vaak zie je een flits van de website die nog niet de juiste styling bevat. Dit komt doordat eerst de afbeeldingen worden geladen en dan pas de styling-bestanden.

Of je merkt dat de afbeeldingen er lang over doen om volledig te laden. Vaak betekent dit dat de afbeeldingen veel te groot zijn voor waar ze gebruikt worden.

Met mijn website snelheid optimalisatie verklein ik de afbeeldingen en stel ik in dat deze later worden ingeladen. Het resultaat is een flinke verbetering in de laadtijd van al je pagina’s. Ook zorg ik ervoor dat die ‘flits’ er niet meer is, wat zorgt voor een betere gebruikerservaring.

Werkt jouw website te traag?

En wil je je bezoekers een betere ervaring geven én hoger scoren in Google? Dan optimaliseer ik de snelheid van je website graag! Stuur me een bericht en ik kijk wat ik voor je kan betekenen.

Hoe pak ik de snelheid van je website aan?

Het optimaliseren van je website zal ik in 6 stappen uitvoeren.

website snelheid optimalisatie test tools

1. Test website in verschillende tools

Er zijn meerdere tools beschikbaar voor het beoordelen van je website snelheid. Ik gebruik hierbij de tools van Pingdom, Google PageSpeed Insights, GTMetrix en WebPageTest. Vaak verschillen de resultaten van elkaar, maar krijg ik hierdoor wel een completer beeld van alle belangrijke actiepunten.

website snelheid optimalisatie actiepunten bepalen

2. Actiepunten uit de tools bepalen

In deze stap onderzoek ik welke actiepunten het meeste impact hebben. Mijn streven is om in alle tools een goede beoordeling te krijgen. Dit betekent een groene score in PageSpeed Insights en een hoge score (85+) in alle andere tools.

website snelheid optimalisatie backup bepalen

3. Back-up maken van de website

De aanpassingen die ik moet uitvoeren voor het optimaliseren van de website kunnen grote veranderingen met zich meebrengen. Het liefst maak ik hiervoor altijd even een back-up van de website zodat er niks verloren kan gaan.

website snelheid optimalisatie uitvoeren

4. Actiepunten uitvoeren en controleren

Na de back-up voer ik de actiepunten uit en controleer ik of de website nog werkt. Schrik hier niet van hoor, maar dit doe ik omdat bepaalde actiepunten grote impact kunnen hebben op de functionaliteiten van de website.

website snelheid optimalisatie opnieuw testen

5. Opnieuw testen in de tools en resultaten meten

Leukste stap is natuurlijk het bekijken van de resultaten in de website snelheid tools. In deze stap controleer ik of het oplossen van de actiepunten het gewenste resultaat heeft gehad en wil ik graag mooie scores zien.

website snelheid optimalisatie resultaten en rapportage

6. Rapportage en tips voor in de toekomst

Nu alle mooie resultaten zijn behaald, kan ik hiervan een rapportage opmaken. Hierin plaats ik ook enkele tips voor het vullen van de website in de toekomst, zodat je kunt blijven genieten van een snelle website.

Wil jij ook een snelle website?

Vraag een vrijblijvend gesprek aan en dan kunnen we samen de mogelijke actiepunten bespreken!

Website snelheid optimalisatie pakket voor 5 pagina's

Website snelheid optimalisatie

v.a. € 195,-

  • Groene score in Google PageSpeed voor de homepage
  • 85+ score in de overige tools
  • Alle afbeeldingen geoptimaliseerd
  • Voor en na resultaten

* Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW. Het kan nooit 100% gegarandeerd worden dat je website hiermee hoger zal positioneren in Google. Google zegt wel dat de snelheid van je website een zeer belangrijke rankingsfactor is.