Waarom WordPress voor starters? 7 redenen op een rij

Door op

In mijn vorige blog heb ik uitgelegd wat WordPress is en wat het voor je kan betekenen. WordPress gebruik je om op een eenvoudige manier een website op te zetten. Omdat het een CMS is, heb je geen technische kennis nodig om de inhoud van je website aan te passen. Maar waarom zou je kiezen voor een WordPress website en niet voor een ander CMS of website bouwer? In deze blog duik ik dieper in op de vraag waarom WordPress een uitstekende keuze is voor startende ondernemers.

Redenen waarom WordPress goed is voor startende ondernemers

7 redenen waarom WordPress geschikt is voor een startende ondernemer

Als WordPress specialist kan ik je goede 7 redenen geven waarom een WordPress website een uitstekende keuze is voor een startende ondernemer:

 1. WordPress is mega populair
 2. WordPress wordt continue verder geoptimaliseerd
 3. Stel je vragen in een van de vele WordPress communities
 4. WordPress is ontzettend gebruiksvriendelijk
 5. De toekomst van WordPress
 6. WordPress is multi-inzetbaar
 7. Je kunt vertrouwen op de kennis van de vele WordPress specialisten

Hieronder leg ik je uit wat ik met voordeel bedoel.

1. WordPress is mega populair

Op dit moment is WordPress met meer dan 60% het meest gebruikte contentmanagementsysteem (CMS) voor websites. En van alle websites op het internet is zo’n 38% een WordPress website. Netcraft heeft een schatting gedaan dat er ongeveer 1.3 miljard actieve websites online staan en dat wil zeggen dat er ongeveer 455.000.000 WordPress websites bestaan.

Wat zegt de populariteit van WordPress eigenlijk voor een startende ondernemer? Nou, best veel:

 • Er is ontzettend veel vertrouwen in het platform.
 • De meerderheid kiest voor een WordPress website, ongeacht het doel dat de website heeft. Een WordPress website kan bijvoorbeeld ingezet worden als blog, portfolio, dienstenoverzicht of webwinkel. Je kunt het zo gek niet bedenken, of het kan met WordPress.
 • Zowel kleine ondernemers als multinationals maken gebruik van WordPress. WordPress kan dus zeer goed met je bedrijf meegroeien.

Bovenstaande punten geven daarom aan dat WordPress een goede keuze is voor het maken van een website.

2. WordPress wordt continue verder geoptimaliseerd

WordPress is één van de grootste opensource projecten die online beschikbaar zijn. Meer dan 70 ontwikkelaars hebben gewerkt aan de core van WordPress (oftewel: de basis zonder de thema’s en plugins). Er wordt nog steeds constant ontwikkeld aan WordPress, want ik zie dat ze ongeveer 30 aanpassingen per week doorvoeren op hun Github project (hun project voor versie beheer).

3. Stel je vragen in een van de vele WordPress communities

De community is ook een belangrijke reden om te kiezen voor WordPress. Door de populariteit zijn er veel online forums en plekken waar vragen kunnen worden gesteld over WordPress. Heb je bijvoorbeeld een vraag over bepaalde aanpassingen in een thema? Of wil je advies over het gebruik van een plugin? Dan stel je ze in een community.

De WordPress community is handig voor startende ondernemers

WordPress specialisten organiseren ook speciale WordCamps. Op een WordCamp komen sprekers bijvoorbeeld uitleggen over hoe je WordPress efficiënter kunt gebruiken, hoe je plugins of thema’s ontwikkelt of over beveiliging van je WordPress website. Ook kunnen WordCamps gebruikt worden om andere WordPress gebruikers te ontmoeten en ervaringen te delen. Kortom, een WordCamp kan voor een startende ondernemer leuk zijn om eens te bezoeken. Er zijn al 1070 WordCamps gegeven in meer dan 65 landen.

4. WordPress is ontzettend gebruiksvriendelijk

Als we het hebben over de gebruiksvriendelijkheid van WordPress, dan hebben we het over hoe makkelijk het is om de inhoud van je pagina aan te passen. Met WordPress kun je eenvoudig tekst en afbeeldingen aanpassen en nieuwe pagina’s of blogberichten aanmaken. Vooral de nieuwe visuele editor van WordPress, genaamd Gutenberg, maakt het aanpassen van je website een genot. Je ziet met WordPress Gutenberg namelijk direct hoe de aanpassingen eruit komen te zien en het werkt erg intuïtief. Kijk hieronder maar eens hoe dat gaat:

WordPress Gutenberg zorgt er dus voor dat je zonder technische kennis toch nog eenvoudig je website naar wens kunt aanpassen. Na de installatie van WordPress wordt je begeleid in Gutenberg waardoor je het snel onder de knie kunt krijgen. Dit is dus uitermate handig voor startende ondernemers en mensen die nog nooit een website hebben gehad.

5. De toekomst van WordPress

Gezien de populariteit, is het ook goed nieuws voor de toekomst van WordPress. Er wordt nog steeds volop aan WordPress gewerkt en de ontwikkelingen gaan de goede kant op. WordPress 5.0 bracht de visuele editor Gutenberg met zich mee en deze wordt uitgebreid met nieuwe functionaliteiten die het steeds makkelijker maken om content (alle inhoud van een website) aan te passen.

De laatste update aan Gutenberg zorgde ervoor dat een verzameling van blokken kan worden opgeslagen als een patroon. Deze patronen kunnen dan vaker worden gebruikt, bijvoorbeeld op een andere pagina. Dit soort functionaliteiten wordt zeker nog in de toekomst uitgebreid en maakt het voor alle gebruikers makkelijker om hun content aan te passen. Dit was slechts één enkel voorbeeld waarom het er voor de toekomst van WordPress goed uit ziet. Als startende ondernemer kun je er dus op vertrouwen dat WordPress langdurig je website kan ondersteunen.

6. WordPress is multi-inzetbaar

Ik had het bij de populariteit al even over het feit dat WordPress voor ieder doeleinde gebruikt kan worden. Dit komt onder andere door de hoeveelheid thema’s en plugins die online beschikbaar zijn. Er zijn op dit moment meer dan 55.000 gratis plugins in de WordPress bibliotheek die je kunt gebruiken op je website om extra functionaliteiten toe te voegen.

Je kunt hierdoor je WordPress website bijvoorbeeld gebruiken als:

 • website om je diensten als schilder aan te bieden en je portfolio te tonen. Bezoekers kunnen dan o.a. direct contact met je opnemen voor een offerte of gratis gesprek;
 • webwinkel waar je fysieke of digitale producten verkoopt;
 • website voor je restaurant waarop je het smakelijke menu laat zien en gasten direct kunnen reserveren;
 • website voor je makelaarsbureau met daarop een overzicht van alle huizen en geïnteresseerden een bezichtiging kunnen inplannen;
 • website waarop je online cursussen aanbiedt die geïnteresseerden direct kunnen kopen en volgen;
 • En zo zijn er nog veel meer mogelijkheden..

Zo zie je maar dat je WordPress kunt inzetten voor iedere onderneming of dienst die je aanbiedt. De mogelijkheden zijn eindeloos en soms lukt het met een gratis plugin al om je website doeleinden te bereiken. Lukt dat niet? Dan kun je altijd één van de vele WordPress specialisten inschakelen.

7. Je kunt vertrouwen op de kennis van de vele WordPress specialisten

WordPress bestaat al sinds 2003 en ondertussen zijn er al veel ontwikkelaars die zich hebben gespecialiseerd in WordPress. Er zijn dus veel WordPress specialisten die je kunnen helpen met het realiseren van een website voor je onderneming. Je kunt een WordPress specialist inschakelen voor het volgende:

Kortom, een WordPress specialist is handig om in te schakelen voor je onderneming. Het kan heel veel tijd en stress schelen bij het starten van je bedrijf als je de bouw van je website uitbesteedt aan een expert. Jij kunt je dan ook op je eigen sterke punten richten.

Een WordPress website is dus een goede keuze voor een startende onderneming

WordPress als CMS is dus uitermate geschikt voor een website, van een klein bedrijf tot een grote onderneming. De cijfers van de populariteit onderbouwen dit enorm. Het is makkelijk om te beginnen met een WordPress website door alle ondersteuning en informatie die je kunt vinden op het internet.

Mocht je meer uit je website willen halen of hulp nodig hebben met bepaalde dingen dan kun je kiezen uit de vele beschikbare WordPress specialisten. Wat ook natuurlijk belangrijk is, is hoe eenvoudig het is om met WordPress de inhoud van je website aan te passen. Na een eerste uitlegsessie met mijn klanten, hoef ik vaak niet meer te helpen bij het vullen van de website. Daarom raad ik WordPress aan voor alle startende en kleine ondernemers, in welke branche dan ook.

WordPress voor alle startende ondernemers, in welke branche dan ook.

Op zoek naar een WordPress specialist?

Neem contact op met mij en ik kan je helpen met het opzetten van een WordPress website. Ik bied daarnaast ook technische WordPress ondersteuning aan voor als je problemen hebt met jouw WordPress website.

Jeffrey Breure
Jeffrey Breure

Hoi! Ik ben Jeffrey Breure en gek op het bouwen van mooie, to-the-point websites. Als WordPress Specialist wil ik graag mijn kennis met jou delen over het realiseren van een functionele, snelle WordPress website. Lees meer over snelheid optimalisatie en alles wat te maken heeft met WordPress op mijn blog!

Ik ben benieuwd naar jouw ervaring!

Werk jij al met WordPress en heb je nog een andere belangrijke reden? Laat dan een reactie achter en help andere ondernemers in hun keuze voor een geschikt CMS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *